Leonardo zijn battle of onze battle?

Iedereen die de laatste dagen zijn tv, tablet of smartphone heeft aangezet heeft er ongetwijfeld iets over gezien, gelezen of van andere gehoord.

Huub Teesing uit Rijswijk vind het enorm bijzonder wat deze Hollywood ster de afgelopen jaren heeft bewerkstelligt. Meneer Di Caprio heeft ervoor gezorgd dat het aspect klimaatveranderingen bij een ieder ineens hoog op de agenda staat en wellicht nog wordt meegenomen in de Amerikaanse verkiezingen welke zich nu ontvouwen in de laatste periode.

before_the_flood_2016_documentary_film_posterHuub Teesing uit Rijswijk heeft hier de laatste maanden vaker over geschreven en ziet nu in dat het tijdstip waarop Di Caprio zich uitlaat alles behalve toeval is. Zijn eigen nieuwe film genaamd: Before the flood gaat in over de verschillende aspecten die klimaatveranderingen met zich meebrengen. Het gaat niet alleen om de uitstoot van broeikas gassen zoals Al Gore een aantal jaar geleden vertelde. Di Caprio heeft in dit geval de hele wereld rond gereisd om indrukken op te doen en te kijken naar de verschillende vormen van impact. Voornamelijk het gedeelte wat hem bezighield was en ik het smelten van onze grootste ijskappen.

De gesprekken die hij voert met zowel de lokale mensen ter plekke zijn rustig indrukwekkend te noemen. Daarnaast krijgt Di Caprio het voor elkaar om hier ook over te praten met Obama, met Ban Ki Moon van de VN tot en met de Paus in het Vaticaan. Een ieder kleeft aan zijn lippen op het moment dat Di Caprio met passie zichzelf uitspreekt over het in zijn ogen grootste probleem van deze maatschappij.

Huub Teesing vind het enorm interessant dat een dergelijke film zonder een winstoogmerk wordt opgepikt door enorme bedrijven die er maar wat graag hun steentje aan bijdragen. Zo is de film de komende tijd gratis te zien op de grootste media platformen ter wereld. Denk hierbij aan Twitter, Youtube, Facebook, Amazon, I-tunes tot en met de spelcomputers zoals X-box en Playstation. Zelfs de bioscopen overal ter wereld stellen zalen beschikbaar om deze film te laten zien. Dit zegt volgens Huub Teesing wel het een en ander over de manier waarop met deze film wordt omgegaan.

Di Caprio weet in de film op een verbluffende wijze de kijker aan zich te binden door hem indrukken te geven over hoe de wereld veranderd en wat dit voor een ieder kan gaan betekenen. Hij maakt gebruik van zijn netwerk om disruptive mensen te laten spreken die de wereld as we speak aan het veranderen zijn, zoals onder andere topondernemer Elon Musk. Ook hij maakt zich zorgen om de toenemende uitstoot van broeikasgassen de invloed hiervan. Het mag duidelijk zijn dat hij hier ook spreekt namens zijn onderneming Tesla welke op dit moment enorm hard groeit door gebruik te maken van elektriciteit/ accu’s in plaats van fossiele brandstoffen. Desalniettemin vind Huub Teesing de film enorm interessant en inspirerend.

De mensen welke hieraan mee hebben gewerkt verdienen in de ogen van Huub Teesing uit Rijswijk dan ook niets anders dan alle lof en credit die ze behoren te krijgen. Het mooie is dan ook dat een executive producer als Martin Scorcese met wie Di Caprio al vele jaren samenwerkt ook nu zijn steentje bijdraagt.

Volgens Huub Teesing blijkt hierdoor ook nog maar eens dat als mensen met zijn allen samenwerken er toch enorme veranderingen kunnen plaatsvinden. Nog maar eens een reden voor een ieder om deze film eens rustig te bekijken en te voelen wat voor impact dit maakt op jou als persoon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *